• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën met drie bouwlagen onder mansardedak (leien), op een gevelsteen gedateerd 1886. Sobere bak- en hardsteenbouw, horizontaal gemarkeerd door een doorlopend balkon op consoles, met ijzeren hek en tekst "Boucherie"; verticaal geritmeerde bovenverdieping met geblokte kolossale pilasters en rondboognissen waarin rechthoekige en rondboogvensters gevat zijn. Een fries met schelpmotief onder de kroonlijst lijnt de gevel af. Gedeeltelijk gewijzigde begane grond met moderne winkelpui; rechts behouden rondboogvenster.