Oud huis Katrien en kelder Hof van Ravenstein

Beschrijving

Bepleisterde en witgeschilderde gevel met imitatiebanden van één bouwlaag, vormt de overgang tussen Onderbergen nummer 2 en Sint-Michielsplein nummer 2-3. Eerste twee traveeën met rechthoekig venster en deur, zogenaamd "oud huis Katrien" gedateerd 1870 (zie opschrift). Vermaard en enig snoepwinkeltje met trap die leidt naar overwelfde kelder uit de 13de eeuw geschraagd door gedrongen romaanse kolommen met knopkapiteel: overblijfsel van het oude "Hof van Ravenstein" waar in de 15de eeuw de hertogen van Cleef en Ravenstein verbleven.