• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijhuis met brede halsgevel, twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (? leien), in 1912 gebouwd volgens de bouwaanvraag van een gesloopt huis op de Zandberg van 1712.

Hardstenen voorgevel met imitatiebanden, geritmeerd door rechthoekige vensters met bekronende druiplijst en sluitsteen; markante centrale travee op de bovenverdieping, afgelijnd met Ionische pilasters onder een hoofdgestel met driehoekig fronton en voorzien van een opengewerkt balkon; zekere Lodewijk XV-invloed in de ornamenten: borstwering met medaillons en festoenen, vastgehouden door putti. Gevelbekroning door middel van hoofdgestel met gelede architraaf, fries met jaartal MDCCXII en driehoekig fronton met rankwerk en bekronende siervaas.

Gewijzigde begane grond.