Neotraditionele stadswoning

Beschrijving

Neotraditionele lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen met zadeldak (pannen). Baksteen verwerkt met kalkzandsteen. Kruis- en bolkozijnen. Volgens archiefstukken vermoedelijk een 18de-eeuwse deur, eertijds een achterpoortje van Onderbergen nummer 86 gebouwd in 1779. Rondboogdeur met hoekstenen bekroond met booglijst op imposten en met sluitsteen. Steigergaten onder de bakstenen kroonlijst.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 212, nummer 64.

Aanvullende informatie

Het pand is geïntegreerd bij het hoekcomplex met de Zandpoortstraat en Onderbergen; de gevel is behouden, maar verhoogd met twee verdiepingen.

Auteurs: Jacobs, Els