Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met plat dak; links torentje met koepelvormige bedaking en ijzeren belvedère, uit overgang 19de naar 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een hardstenen onderbouw in rustiekwerk; twee ongelijke zijrisalieten met monumentale rondboogpoorten, links bekroond met loggia en balkon, rechts met ijzeren balkon op gelijkaardige consoles. Getraliede keldervensters en getoogde benedenvensters met sluitsteen. Bovenverdieping gemarkeerd door een superpositie van de orden: gegroefde Toscaanse en Ionische pilasters onder hoofdgestel. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting met bekronend driehoekig fronton op de bovenste middentravee. Een klassiek hoofdgestel met gelede architraaf, fries met verdiepte panelen en gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen sluit de gevel af. Boven linker zijrisaliet, vierkantig torentje met opengewerkte attiek onder vermelde bedaking.