• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 17de eeuw. Gerestaureerde bak- en zandstenen klokgevel, bekroond met driehoekig fronton. Volgens archiefstukken geveltop gewijzigd tot klokgevel in 1781. Voorgevel met versierde muurankers, hoogst waarschijnlijk in de loop van de 19de eeuw voorzien van bepleistering en groot uitstalraam met houten omlijsting op begane grond. Geledingen aangegeven door zandstenen platte banden en 19de-eeuwse hardstenen cordons. Gekoppelde vensters met zandstenen late), hoekblokken en sporen van kruiskozijnen. Gewijzigde begane grond met bewaarde oude apotheek.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 281, nummer 40.