Landhuis Zonnekind

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Zonnekind

Beschrijving

Landhuis Zonnekind (zie verweerd opschrift in deurtravee), gelegen in een omhaagde, deels beboomde tuin met gekasseide toegangsweg en ijzeren hek.

Alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met sobere dakkapel (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel, gemarkeerd door hoeklisenen en een centraal deurrisaliet met rechthoekige deur in vlakke, arduinen omlijsting; flankerende deurpilasters; hogerop deurvenster en balkon met ijzeren leuning. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels, doorgetrokken op de bovenverdieping. Links aanbouwsel van drie traveeën en één bouwlaag met gelijkaardig uitzicht.

Aanvullende informatie

Inmiddels is de dakbekleding vernieuwd met verwijdering van de dakkapel en werden de gevels grijs geschilderd. Het hekwerk, de haag en andere beplantingen zijn verdwenen.

• Informatie verstrekt door Michel Van Craen (2018).