Burgerhuis gedateerd 1627

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis gedateerd 1627

• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis gedateerd 1627

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Anno 1627

Beschrijving

Diephuis met trapgevel (6 trappen + topstuk), twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), daterend uit het tweede kwart van de 17de eeuw: jaartal ANNO 1627 op gerestaureerde gevelsteen. Traditionele bak- en zandsteenbouw (materiaal vernieuwd bij restauratie). Begane grond met plint van zandsteenblokken, rechthoekige deuren (in eerste en vierde travee) en vensters met middenstijl. Overkragende bovenverdieping. Op vier tudorbogen met geprofileerde consoles en uitgewerkte muurankers in de zwikken. Kruiskozijnen afgelijnd door waterlijsten en voorzien van gelijkaardige boogvelden op de bovenverdieping; bolkozijnen in geveltop.