• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen, afgedekt met zadeldak (pannen), uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met hardstenen plint en typische houten 19de-eeuwse winkelpui bekroond met hoofdgestel. Geaccentueerde bel-etage met overdadige versiering: rechthoekige vensters gevat in een gemeenschappelijke geprofileerde omlijsting met Ionische deelpilasters; flankerende geblokte pilasters die het hoofdgestel met fries en schijfmotieven dragen; gebroken gebogen frontonbekroning met gesculpteerd vrouwenhoofd en kleine obeliskachtige bekroning. Vensters op hoogste verdieping voorzien van geriemde omlijsting met oren; borstweringen uitgewerkt als balustrades tussen postamenten. Hoofdgestel: fries met spiegels, kroonlijst op klossen en consoles.