• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën met drie bouwlagen onder twee zadeldaken (pannen, nok parallel aan de, straat), met bepleisterde voorgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, met oudere kern aangegeven door muurankers op de twee eerste bouwlagen en twee blinde zijvensters op de bovenste verdieping. Rechthoekige vensters voorzien van lekdrempels. Centrale rechthoekige vleugeldeur geflankeerd door vlakke arduinen pilasters met dekplaat en bekronend ijzeren balkon. Gevelbekroning door middel van een 19de-eeuws hoofdgestel met architraaf, fries met alternerend Mercuriushoofdjes en rozetten (steigergaten) en kroonlijst op klossen. Verbouwde rechter travee met toegevoegde garagepoort. Verbouwde garage.

Doorlopende kroonlijst en dak bij nummer 23, van zes traveeën, heden gedecapeerd doch vermoedelijk gebouwd samen met de verbouwde voorgevel van nummer 21 (eerste helft van de 19de eeuw).