Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch hoekhuis van drie bouwlagen onder een schilddak (pannen) uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde gevels met drie traveeën in Onderbergen en vier traveeën in de Jakobijnenstraat. Plint van hardsteen. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting. Over beide gevels doorlopende cordons tot verbinding van de onderdorpels, die op de derde bouwlaag gesteund worden door consoles. Balusters ter versiering van de borstwering op de bel-etage. Aan beide kanten houten middelloggia's. Casementen onder de kroonlijst met tandlijst en klossen.