Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch hoekhuis van drie bouwlagen hoog, drie traveeën breed en twee traveeën diep, onder afgewolfde bedaking (Vlaamse pannen), daterend uit de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met imitatiebanden, per bovenverdieping begrensd door hoekpilasters op sokkels. Gelijkvloerse verdieping over gehele breedte ingenomen door prachtige houten winkelpui waarvan het klassiek hoofdgestel met frontonbekroning ter hoogte van deur, versierd is met muziekinstrumenten. Rechthoekige vensters van tweede verdieping voorzien van pilastervormige rechtstanden die gestrekte kroonlijst dragen; vensters op derde verdieping gevat in geriemde omlijsting met oren, versierde sluitsteen en lekdrempel op consoles. Hoofdgestel met versierde fries, kroonlijst op gedecoreerde kraagstenen en tandlijst.

Gedeeltelijk blinde zijgevel eveneens met versierde vensteromlijstingen en horizontaal geleed door hardstenen cordonlijsten.