• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Zelfde geveltype als nummer 7: rijhuis met drie traveeën, drie bouwlagen met in- en uitgezwenkte top, afgedekt met een zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 17de eeuw. Vroeger bepleisterd, heden gedecapeerd: baksteenbouw verwerkt met zandsteen voor de platte banden rondom de vensters, voor de doorlopende dorpels en de ontlastingsbogen, met later opgevulde boogvelden. Rechthoekige vensters zijn verlaagd en waren in de oorspronkelijke staat vermoedelijk voorzien van kruiskozijnen. De geveltop is begrensd door twee voluten gescheiden door een dekplaatje. Wellicht was de gevel bekroond met een fronton. Gewijzigde begane grond.