Stadswoning met achterhuis

Beschrijving

Vier bouwlagen hoog rijhuis van drie traveeën onder zadeldak. Voorgevel uit de 18de eeuw, doch met oudere kern. Zelfde gevelordonnantie als nummer 33. De oorspronkelijke topgevel werd einde 18de eeuw met één verdieping verhoogd en omgebouwd tot een lijstgevel. Verankerde en bepleisterde voorgevel met rechthoekige vensters en doorlopende onderdorpels. Gewijzigde begane grond.

Bepleisterde achterpuntgevel met licht steekboogvormige muuropeningen.

Achterhuis, uitziend op de Leie, van twee traveeën en twee bouwlagen met zadeldak (pannen). Bakstenen lijstgevel met rondboogvensters, overspannen met ontlastingsboog en voorzien van ijzeren leuning. Rechthoekige bovenvensters eveneens met ijzeren leuning en doorlopende onderdorpels.