Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met de Korte Kruisstraat

Beschrijving

Hoekhuis met de Korte Kruisstraat; drie bouwlagen onder afgesnuit dak (pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bak- en hardstenen gevels met drie traveeën brede voorgevel gemarkeerd door een middenrisaliet en geaccentueerde hoektraveeën met overkragende, overhoekse loggia met flankerende vensters op de bovenverdieping en afgesnuite bovenste bouwlaag. Horizontale geledingen aangegeven door een zware puilijst en geprofileerde cordons; afgelijnd met een kroonlijst op klossen en consoles op het middenrisaliet. Rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen, balustrades en bekronende druiplijst op consoles op de bovenverdieping; steekboogvormige verdiepte, versierde boogvelden op de bovenste verdieping en in de zijgevel. Centrale rondboogdeur met bekronende druiplijst op horizontale aanzetstenen.