Classicistisch burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis met drie traveeën, vier bouwlagen, Lodewijk XVI-lijstgevel van blauwe hardsteen volgens bouwaanvraag van 1784. Rechthoekige progressief verkleinende vensters met verdiepte borstweringen. Benadrukte middeltravee met geprofileerde omlijstingen rondom de vensters, op de tweede bouwlaag bekroond met bloemenfries en kroonlijst en op de bovenste verdieping gemarkeerd door guirlandes. Zware kroonlijst tussen derde en vierde bouwlaag. Classicistische rondboogdeur met geprofileerd beloop op neuten en met rozet verrijkte sluitsteen tussen guirlandes, omschrijvende rechthoekige omlijsting met uitgeholde hoeken, bekroond met een kroonlijst. Getoogde houten winkelramen, met roedeverdeling.