Burgerhuis De Maecht van Ghent

Beschrijving

Zoals op gevelstenen vermeld staat "Vry Huys Vry Erve" vanouds genaamd "De Maecht van Ghent". Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen met kelderverdieping, onder zadeldak (pannen), gedateerd 1671 op gevelsteen en hersteld in 1932 naar ontwerp van architect Fr. Van Hove Sr. Met uitzondering van de gevelstenen op de tweede bouwlaag en de geveltop, en gedeelten van de penanten en hoekstenen op de bovenverdieping zijn alle gevelonderdelen van Lediaanse steen bij de restauratie vervangen door Franse zandsteen. Verankerde bakstenen trapgevel met gekoppelde kruiskozijnen gevat tussen waterlijsten. Borstweringen versierd met gevelstenen. Verspringende waterlijst boven zoldervensters in geveltop en ovale oculus afgedekt met gebogen druiplijst en versierd met afhangende voluten met pijnappel. Steekboogdeur met bolkozijn bovenlicht.