Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Heden twee rijhuizen van elk twee traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (pannen); bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel uit het vierde kwart van de 19de eeuw, doch oudere kern aangegeven door muurankers op eerste en tweede bouwlaag. Voorheen respectievelijk klokgevel en trapgevel. Rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijstingen met lekdrempel op klossen; op bovenste bouwlaag versiering onder lekdrempel. Hoofdgestel met rechte pseudomuizentand, fries met casementen en kroonlijst op klossen. Totaal gewijzigde begane grond.