• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (pannen), met bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige bovenvensters met doorgetrokken onderdorpels; gevel afgelijnd door eenvoudig hoofdgestel met gelede architraaf, onversierde fries, kroonlijst met klossen en tandlijstversiering. Begane grond met winkelpui met centrale deur en ruime rechthoekige vensters geflankeerd door gietijzeren balusterzuilen en bekroond door middel van houten hoofdgestel.

De begane grond werd aangepast; de houten winkelpui is niet langer bewaard.