Parochiekerk Sint-Ludwina

Beschrijving

Kerk van 1935-1936 op de hoek met de Zellaerdreef. Opgericht ten behoeve van de na de Eerste Wereldoorlog ontstane bevolkingskern rondom de Putsesteenweg.

Zaalkerk van zes en een halve traveeën met uitspringend rechthoekig portaal, opgetrokken uit rode baksteen met gebruik van bruine baksteen voor de plint, zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Traveeën geritmeerd door versneden steunberen. Gekoppelde spitsboogvensters in beraapte en beschilderde omlijsting, glas in lood. Spitsboogdeur in brede, gelijkaardige omlijsting.

Latere vrijstaande, open klokkentoren ten zuidwesten, eveneens recent koor van twee traveeën en oostpartij (sacristie en winterkapel) van beton en kiezelstenen onder leien zadeldaken. Deels bepleisterd en beschilderd bakstenen interieur, brede spitsboog naar het koor en zichtbaar gebint.

Auteurs: Steyaert, Rita