Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch hoekhuis met de Oranjeberg en de Borreputsteeg, met twee bouwlagen en mansardedak (leien) met dakkapellen uit eind 19de-20ste eeuw. Lijstgevel van Franse steen boven een arduinen plint, verticaal geritmeerd door geblokte pilasters waartussen per travee rechthoekige vensters ingepast zijn; geriemde omlijsting en sluitsteen of bekronend driehoekig fronton op de bovenverdieping; voorts lekdrempels op consoles. Een klassiek hoofdgestel verdeelt de gevels horizontaal; bovenaan met kroon- en tandlijst op klossen en consoles op de pilasters. Dakkapellen met gebogen fronton onderling verbonden door balusters, fungerend als attiek.

Gelijkaardige zijgevel (Oranjeberg) van vijf traveeën doch minder rijk versierde bovenvensters.

Behouden neoclassicistisch interieur.