Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Merkwaardig hoekhuis van drie bouwlagen, voorgevel van drie traveeën, afgeschuinde hoektravee en vier traveeën brede zijgevel, onder mansardedak (leien) met oeil-de-boeufs, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Lijstgevels opgetrokken uit bak- en natuursteen welke tot een kleurrijke combinatie verwerkt zijn: versierde gevelankers. Begane grond van natuursteen met imitatiebanden, steekboogvensters met geprofileerde boogomlijsting op imposten, sluitsteen en afdekkende druiplijst. Bovenverdieping van rode baksteen regelmatig doorspikkeld met natuursteen en geleed door horizontale banden, rechthoekige vensters in natuurstenen omlijsting met kroonlijst. Uitspringende middentravee van voorgevel, hoektravee en uiterst rechtse travee van zijgevel gemarkeerd door: rechthoekige deur gevat in geblokte omlijsting, rond bovenlicht gevuld met siervaas en afgedekt met gebogen kroonlijst met maskerkop; deurvenster met balkon en gebogen fronton met grijnzende kop; tweelicht, bekroond met oeil-de-boeuf. Gekorniste kroonlijst met tandlijst en klossen loopt om de gevels.