Villa Zilverberk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Zilverberk

Beschrijving

Alleenstaand landhuis, zogenaamd Zilverberk (zie gevelsteen) met omringende tuin, onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen onder een plat dak, in nieuwe zakelijkheid uit de late jaren 1930, op omheiningsmuurtje aan de straat gesigneerd "J. Tuerlinckx, arch. Hove".

Baksteenbouw met verspringende volumes onder meer gebogen uitbouw met bekronend terras langs de rechterkant en uitgespaarde hoek met glas-in-loodraam links. Deels over de hoeken doorlopende vensterregisters met vernieuwd houtwerk. Markante, centrale deurtravee met rondboogdeur in brede, beschilderde en verdiepte omlijsting onder radvenster.

Auteurs: Steyaert, Rita