Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Neoclassicistisch enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en in verschillende tinten geschilderde lijstgevel met hardstenen plint. Begane grond met imitatiebanden afgezoomd met brede puilijst. Rechthoekige muuropeningen met geprofileerde omlijstingen. Twee middentraveeën geaccentueerd door middel van balkons op zwaar versierde consoles; sluitstenen versierd met festoenen. Gevelbekroning door middel van hoofdgestel: fries met casementen tussen met festoenen versierde rolwerkconsoles die kroonlijst dragen.