Stadswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Beschrijving

Dubbelhuis met drie bouwlagen, vier traveeën en zadeldak (Vlaamse pannen). Kern opklimmend tot de 17de eeuw, gewijzigd tijdens de 19de eeuw. Bepleisterde baksteenbouw. Van de oorspronkelijke toestand resten de horizontale zandstenen banden, hoek- en negblokken en het kwarthol profiel van de rechtstanden der vensters. Deze sporen zijn zichtbaar onder de afgebladderde bepleistering van de begane grond. Rechthoekige vensters met lekdrempels en ontlastingsboog. Polygonale uitbouw in de linker zijgevel ter hoogte van de derde bouwlaag.