Burgerhuis De grote steur

Beschrijving

Zogenaamd "De grote steur", trapgevel (9 trappen + topstuk) eertijds gedateerd 1667. Bakstenen gebouw van vijf traveeën, twee bouwlagen en zadeldak (pannen). Rechthoekige vensters van afwisselende hoogte met kwartholle dagkanten voorzien van ontlastingsbogen en waterlijst. Een gevelsteen met een steur versiert de borstwering van de middentravee tussen de verdiepingen. Twee cartouches naast het zoldervenster vermelden het bouwjaar (thans verweerd). Oculus met krulwerk in de geveltop, die voorzien is van waterlijsten in het verlengde van de dekstenen en bekroond wordt met een bolvormig ornament. Gewijzigde begane grond.