Burgerhuis 't Middelhuus en De Witte Leeuw

Beschrijving

Voorheen zogenaamd " 't Middelhuus" en "De Witte Leeuw" (zie opschrift). Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien) met een zijtrapgevel en voorzien van twee getrapte dakkapellen, uit de 17de eeuw, opgetrokken in 1913 naar ontwerp van architect A.R. Janssens. Lijstgevel in traditionele bak- en zandsteenstijl, verankerd met versierde gevelankers. Horizontaal geleed door waterlijsten en afgedekt door houten gootlijst. Rechthoekige vensters met stenen kruiskozijnen en alternerend zand- en bakstenen ontlastingsbogen. Korfboogvormige poort vervangt sinds 1932 een deur en venster; lage korfboogvormige dubbele deur onder langwerpig drielicht.