Hoekhuis De Spiegel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis De Spiegel

• is aangeduid als beschermd monument Hoekhuis De Spiegel

Beschrijving

Zogenaamd "De Spiegel". Hoekhuis daterend uit de 13de eeuw met twee bouwlagen onder een zadeldak (mechanische pannen). Voorgevel van vijf traveeën bepleisterd en voorzien van rechthoekige bovenvensters (oorspronkelijk rondboogvensters) en een rondboogdeur op de begane grond in 1778. De winkelramen dateren uit de 20ste eeuw. Afgekante hoek. Zijtrapgevels.

Zijgevel in Klein Turkije: trapgevel van Doornikse kalksteen met herstellingen van baksteen voorzien van rechthoekige vensters op verschillende bouwlagen hoogte en een keldervenster met tussenstijl en hoge ontlastingsboog. Overwelfde kelder op zuilen.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 77, nummer 13.