Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Monumentaal neoclassicistisch getint hoekhuis van vier bouwlagen met plat dak uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Voorgevel van zes traveeën: witstenen lijstgevel met arduinen sokkel en begane grond met horizontale geblokte banden afgelijnd door een brede puilijst. Traveeën van de bovenverdieping verticaal gemarkeerd door vlakke kolossale pilasters met versierde consoles die de kroonlijst op klossen dragen. Rechthoekige vensters afgedekt met kroonlijst. Gebogen loggia met ijzeren leuning bekroond. Brede afgeschuinde hoektravee met zelfde begane grond, bovenvenstertraveeën gevat in een brede geprofileerde hollijst en begrensd door vlakke kolossale pilasters en afgedekt met een gebogen fronton. Gebogen loggia met leuning voor gekoppelde deurvensters van volgende bouwlaag afgedekt met entablement. Fronton met oculus onder festoenversiering.

Zijgevel van vier traveeën met zelfde opstand als voorgevel. Aanbouw van één travee en één bouwlaag.