erfgoedobject

Arbeiderswoningen

bouwkundig element
ID
24640
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24640

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Enkelhuizenrij die samen met de huizen Duivelsteeg nummer 1-9 één blok vormt met afgesnuite hoektravee en twee bouwlagen, onder een mansardedak (leien en pannen) met dakkapellen, uit de 19de en de 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met imitatiebanden boven de beschilderde plint, geritmeerd door getoogde vensters met lekdrempels; op de bovenverdieping verrijkt met geprofileerde omlijsting en klossen onder de lekdrempels; horizontaal geleed door een doorlopende geprofileerde puilijst en cordon onder de gootlijst.

Een gewijzigde garagepoort en hoger opgetrokken verdieping (achterzijde Kwaadham nummer 95) breekt enigszins het ritme van het complex.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Arbeiderswoningen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24640 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.