Herenhuis in neorococo

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis in neorococo

Beschrijving

Dubbelhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), in neorococostijl uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met arduinen plint. Hoger middenrisaliet van twee traveeën, afgelijnd door vlakke kolossale pilasters bekroond door middel van driehoekig fronton en gemarkeerd door koetspoort met hardstenen omlijsting en balkonbekroning. Begane grond met imitatiebanden, rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijstingen met diamantkopsluitsteen. Spiegelboogvormige bovenvensters in geprofileerdde omlijsting met oren, gebogen druiplijst en lekdrempel op rolwerkconsoles. Doorlopende borstwering gevat tussen kordonlijsten en versierd met casementen. Loggia in het rechter risaliet. Balkon met gebombeerde gietijzeren leuning voor de deurvensters van het middenrisaliet. Rondboogpoort met hol beloop gevat in een geblokte rechthoekige omlijsting onder een rechte kroonlijst op consoles. Zijrisalieten bekroond door middel van kroonlijst waarboven twee oeils-de-boeuf naast dakkapel met driehoekig fronton. Fronton boven middenrisaliet rust op rocailleconsoles en is voorzien van tot oculus opengewerkte rocaille.