Classicistisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Classicistisch hoekhuis

Beschrijving

Lodewijk-XVI-hoekhuis van twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Voorgevel van vijf traveeën: bepleisterde en wit geschilderde lijstgevel met licht uitspringende middenrisaliet van drie traveeën bekroond met driehoekig fronton. Van begane grond (opengewerkt tot garage- en benzinestation) rest enkel bovenste gedeelte met versierde bovendorpels voor middenrisaliet: rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijsting met uitgespaarde hoeken en oren voor middentravee, waartussen stucfries. Verdiepte borstweringen eveneens versierd met stucfriezen. Omlijste rechthoekige bovenvensters. Hoofdgestel met gelede architraaf, onversierde fries en kroonlijst op klossen; fronton met oculus en typisch Lodewijk-XVI-festoenversiering. Zijgevel van vijf traveeën voorzien van rechthoekige vensters en bekroond met zelfde hoofdgestel.

Aanvullende informatie

De begane grond die opengewerkt was tot garage- en benzinestation, is opnieuw dichtgemaakt en gewijzigd in twee bouwlagen.

Auteurs: Jacobs, Els