Eclectisch burgerhuis ontworpen door J. Semey

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis van twee traveeën en vier bouwlagen met mansardedak (leien), gedateerd 1911 in pui en naar ontwerp van architect J. Semey. Smalle en hoge lijstgevel met neorenaissance elementen; sokkel van hardsteen, twee eerste bouwlagen van natuursteen en twee bovenste van gele baksteen. Horizontale geledingen aangegeven door brede geprofileerde cordonlijsten. Smalle travee met deur op begane grond, op borstweringen voorzien van reliëfpanelen met schild en portret van Jan Borluut. Brede travee boven garagepoort gemarkeerd door balkon, loggia en balkon voor drielicht afgedekt met gebogen fronton op zwaar geprofileerde consoles. Zeer decoratief smeedwerk aangebracht op deur en poort, loggia en bovenste balkon kroonlijst met tandlijstversiering en modillons onder een oeil-de-boeuf en dakkapel met gebogen fronton.