Stadswoning met houten winkelpui

Beschrijving

Vier traveeën breed rijhuis (nok loodrecht op de straat) met drie bouwlagen en schilddak (leien) met dakkapel bekroond met driehoekig fronton. Kern opklimmend tot de 18de eeuw, met aanpassing in de 19de eeuw. Rechthoekige vensters: op de tweede bouwlaag vlak omlijst en op de derde bouwlaag met geprofileerde omlijsting. Cordons verbinden de onderdorpels. Druiplijst boven de tweede bouwlaag. Muurankers op de eerste twee bouwlagen. Houten kroonlijst versierd met tandlijst en klossen. Houten winkelpui uit eind 19de eeuw. Rechts, aanleunende deurtravee van één bouwlaag met korfboogpoortje. Achterpuntgevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen