Burgerhuis gedateerd 1901

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis gedateerd 1901

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1901

Beschrijving

Enkelhuis met drie en een halve bouwlaag en twee ongelijke traveeën onder zadeldak, op een gevelsteen gedateerd "ANNO / 1901". Voorgevel met sterke art nouveau-inslag, bezet met witte geglazuurde bakstenen boven een hardstenen plint met getraliede keldervensters. Vrij speelse en asymmetrische gevelordonnantie met afwisseling in de muuropeningen (steekboog, rondboog of rechthoeken) en materialen (hardsteen, ijzer, geglazuurde stenen); mooie rondboogdeur met rijke hardstenen omlijsting en rond bovenlicht met ijzertracering. Geaccentueerde bovenverdieping met loggia met bloempanelen, typisch ijzerwerk en bekronend balkon. Een sterk overkragende kroonlijst met driehoekig fronton op ijzeren consoles, verbonden door een staaf en verrijkt met art-nouveaubloemmotieven zoals muurankers, lijnt de gevel af.