Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Heden twee breedhuizen met drie bouwlagen en respectievelijk twee en drie traveeën, onder zadeldak (pannen?) met voorgevel uit eerste kwart 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gemarkeerde bovenverdieping voorzien van rondboogvormige deurvensters met booglijst op imposten en ijzeren leuningen; kleine rechthoekige bovenvensters en kroonlijst op klossen als gevelbekroning. Gewijzigde begane grond.

Aanvullende informatie

De begane grond van het rechtse pand (nummer 25A) werd hersteld tot twee venstertraveeën en rechts een deurtravee.

• Informatie verkregen van de stad Gent (september 2020).