Hoeve gedateerd 1859

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 1859

Beschrijving

Semigesloten hoeve met het jaartal 1859, zie gevelsteen in de linker zijgevel van dwarsschuur. Lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder onder meer overstekende zadeldaken, opgesteld rondom een bekiezeld erf met erfoprit ten oosten; open vaalt en drinkplaats in het westen. Ten zuidoosten, huisweide aan de straat afgezoomd door populieren en betonnen hek.

Woonhuis met aansluitende, haakse stalvleugel, ten noorden van het erf; boerenhuis met sterk verbouwde voorgevel; dakruiter. Zijgevel met Marianisje.

Ten westen, dubbele dwarsschuur gemarkeerd door steunberen; linker zijgevel met datering en asemgaten. In het zuidoosten, schuurtje en wagenhuis. Ten noorden van het woonhuis, kleinere schuur; zijgevel met laadluik in verdiepte rondboog. Achteraan aanpalende recente varkensstal onder lessenaarsdak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol