Plets Kapelleke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Plets Kapelleke

Beschrijving

Zogenaamd "Plets kapelleke", zie houten naambord. Rechthoekig gebouw met apsis onder afgerond zadeldak (leien) met kruis. Verankerde, rode baksteenbouw op gecementeerde plint. In de tuitgevel rondboogpoort afgesloten door middel van gietijzeren hekken, gevat in rechthoekige omlijsting van gesinterde baksteen. Radvensters in de zijgevels en kleine oculus in de apsis. Kruisgewelf op hoekpijlers; in de apsis half koepelgewelf.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol