• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1844). Losse, lage bakstenen bestanddelen rondom een geasfalteerd erf met grasperk. Erftoegang ten noorden via landweg.

Ten noorden, boerenhuis met kern uit de tweede helft van de 18de eeuw; vijf traveeën + opkamertravee + links, drie recentere staltraveeën onder licht gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), overstekende rand. Erfgevel: beluikte, getoogde en rechthoekige muuropeningen onder meer op betegelde afzaat; links, deur onder bovenlicht met diefijzers; rechts, kelderkozijn onder getoogde ontlastingsboog; bij stalling onder meer privaat. Achtergevel: links, twee opkamertraveeën met gewijzigde muuropeningen met kozijnconstructies. Rechts, aanpalend tweebeukig wagenhuis onder parallelle zadeldaken (nok parallel aan de straat).

Ten westen, kleine witgeschilderde dwarsschuur onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, mechanische pannen). Schuurpoort met klinket. Ten zuiden en ten oosten, nieuwe kippenstallen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol