Café en granenhandel Paradijs

Beschrijving

Voormalige café en granenhandel zogenaamd "Paradijs" volgens opschrift in puilijst van de aangepaste achtergevel. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Links vrijstaand met gang. Verankerde, donkerrode baksteenbouw, met witgeschilderde voorgevel. Rechthoekige muuropeningen op arduinen lekdrempels. Deur met bovenlicht en deels beglaasde binnendeur met kleine roedeverdeling. Behouden houtwerk. Aan de achterzijde haakse uitbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) met onder meer privaat.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol