Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Vervallen boerenarbeidershuis, minstens opklimmend tot begin 19de eeuw. Aangepaste tweewoonst van zes traveeën + twee staltraveeën en één bouwlaag onder onderbroken zadeldak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen en golfplaten ter vervanging van strodak). Verankerde, donkere baksteenbouw. Aan de erfzijde twee kruiskozijnen met schuifvensters, verdiept in een korfboogomlijsting; rechthoekige muuropeningen bij stal. In tweede travee kozijndeur verdiept in een steekboog; rechts recentere deur; in zesde travee dichtgemetselde steekboogdeur. Achtergevel: links opkamertravee met kleine kozijnvenstertjes. In de linker geveltop rondbogig Marianisje.

Interieur: behouden balklaag met moerbalk met inscriptie "1801 B.B.I.M.R."; haard met aangepaste schouwmantel en rechts muurkastjes.

Aangebouwde recente landbouwloods (nok parallel aan de straat).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol