Hoeve 't Bunderhof

Beschrijving

Historische hoeve zogenaamd " 't Bunderhof" aangeduid op de Ferrariskaart( 1770-1778) en Atlas der Buurtwegen (1843) als omwalde hoeve met losse bestanddelen; omwalling is nu verdwenen. Losse, bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom een onverhard erf met vaalt ten zuidwesten; ten zuiden bereikbaar via een erfoprit.

Ten zuiden, woonhuis afgezet door betonnen hek, met jaartal 1929 in onderdorpel van de muurnis in rechterzijgevel. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen (geglazuurd) zadeldak. Bakstenen lijstgevel op arduinen plint; aflijnende overhoekse muizentandfries. Enigszins afgezonderde ast, met bewaarde ijzeren gek, in het zuidoosten. Andere hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol