Villa

Beschrijving

Eclectisch getint breedhuis van 1912, zie gevelsteen in rechter zijgeveltop. Alleenstaande villa middenin tuin afgezet door ijzeren hekwerk; aanpalende garage onder lessenaarsdak en stallen onder zadeldak. Dubbelhuis op verhoogde begane grond van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel op arduinen plint in bossage met rechthoekige getraliede kelderopeningen. Rijkelijk gebruik van arduin voor vensters, muurbanden en sierelementen. Linker travee uitgewerkt als licht overkragende puntgevel met rondboog op kraagstenen; drielicht in rondboognissen. Rondboogportaal op kraagstenen; schuine trap en bordes met deels opengewerkte arduinen en deels ijzeren balustrade. Rechthoekige deur, deels beglaasd en getralied; bovenlicht van gekleurd glas; grote roedeverdeling. Rondboognis met Sint-Corneliusbeeld op sokkel.

Rechter travee met erkervenster onder leien luifel met uitgewerkte korbelen op arduinen consoles.

Rechthoekige muuropeningen onder meer tweelichten met oorspronkelijk houtwerk; bovenlichten met gekleurd glas en roedeverdeling. Houten kroonlijst op consoles. R.zijgevel gemarkeerd door zware pilasters; uilengat en jaarsteen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol