Burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis uit de jaren 1920; drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lichte baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde en grijsbeschilderde plint. Gevelparement verlevendigd door simili-natuursteen voor muurbanden en lateien. Linker poorttravee bekroond door gebogen fronton met gestrekte uiteinden. Rechter risaliet oplopend in trapgevel met topstuk geflankeerd door postamenten. Driezijdige houten erker op stenen console. Vensters met gebogen en verticale roedeverdeling, bovenlichten met kleine roedeverdeling en onder meer geel glas. Borstwering met spiegels. Licht overkragende houten kroonlijst op consooltjes. Rechthoekige vensters onder getande latei. Poort met driedubbele deur; bovenlicht onder latei.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol