Herberg Café de la Gare

Beschrijving

Voormalige herberg, naar verluidt zogenaamd "Café de la Gare". Hoekpand van één poorttravee + drie traveeën + afgeschuinde travee (Stationsstraat) + drie traveeën (Dossestraat) en één à twee bouwlagen onder haaks op elkaar gestelde zadeldaken (nok parallel aan beide straten, mechanische pannen), vierde kwart van de 19de eeuw of eerste kwart van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw op gecementeerde plint, verlevendigd door middel van simili-natuurstenen banden. Afgeschuinde travee bekroond door middel van getrapt dakvenster. Korfbogige en getoogde muuropeningen. Blinde poort met gietijzeren latei onder getoogde ontlastingsboog. Gevel aan de Dosseweg is op één venster na blind, zie spoorweg Ieper-Roeselare die langs deze weg liep. De achterliggende cichorei-ast is naar verluidt nog in werking.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol