Hoeve en café

Beschrijving

Destijds woning van veehandelaar en café "Risquons tout". Deels ingebouwde, kleine hoeve uit de jaren 1920. Aan de straatzijde, laag dubbelhuis van vier traveeën onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, leien en mechanische pannen, dakkapellen onder plat dak), met links ervan erfoprit. Rode baksteenbouw op witgeschilderde, gecementeerde plint. Gevelritmering door middel van hoeklisenen en deurrisaliet in de derde travee; horizontale geleding door middel van doorgetrokken druiplijst en kroonlijst op consoles. Rechthoekige deur onder gestileerde simili-natuurstenen latei en strek; korfboogvensters. L-vormige stalling achter het huis; puntgevel met recente poort en laadvenster rechts van het huis.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol