Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve onder onderbroken bedaking, vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Woonhuis met naastgelegen stal en schuur (nok loodrecht op straat) en parallel daarmee, bijkomende stallen rond geasfalteerd erf; toegang via smeedijzeren hekken. Verankerde, donkerrode baksteenbouw. Boerenhuis van zes travee (vijf vensters aan de erfzijde, zes aan de achterzijde) onder zadeldak (mechanische pannen). Aan de erfzijde, achteruitspringende linker travee (ongeveer op één lijn met stallen en schuur) met kelderdeur en opkamervenster, tevens kelder- en opkamervenster in rechter travee. Getoogde muuropeningen, beluikt aan erfzijde, rechts luiken met maanmotief. Achteruitspringende stallingen en schuur van zes traveeën onder lager zadeldak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol