• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Boerderij met losse, lage bestanddelen van baksteen rond een deels verhard erf. Erftoegang via smeedijzeren hek tussen bakstenen postamenten ten noordwesten.

Ten noordwesten, boerenhuis van drie traveeën onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de weg, plastiekplaten en mechanische pannen), uit de jaren 1920. Witgeschilderde en gecementeerde plint. Straatgevel geritmeerd door middel van lisenen, overhoekse baksteenversieringen en -friezen. Korfbogige muuropeningen; ramen met oorspronkelijk houtwerk.

Ten zuidoosten, dwarsschuur- en stalvleugel van dertien traveeën onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op boerenhuis, mechanische pannen), overstekende rand op metalen I-profielen; mogelijks daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Voorts recente varkensstallen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol