Burgerhuis naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert

Beschrijving

Burgerhuis van 1923, naar ontwerp van van H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), heden drukkerij. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), dakvenster onder gebogen fronton. Gele baksteenbouw op met schijnvoegen gecementeerde plint. Panelen met overhoeks metselwerk. Rechthoekige muuropeningen onder doorlopende latei van simili-steen. Behouden houtwerk, onder meer bovenlichten met grote roedeverdeling; garagepoort, ter vervanging van breed venster.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten 10251.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol