Kruisbeeld

Beschrijving

Houten kruisbeeld (I.N.R.I) op arduinen sokkel met opschriften: "Zijne doorluchtige hoogweerdigheid Joannes Josephus Faict, Bisschop van Brugge heeft op 14 juni 1879 veertig dagen aflaet verleend eens daegs te verdienen door al de geloovigen van zyn bisdom die voor dit kruisbeeld nedergeknield vyf mael den Onze Vader en vyf mael den Weesgegroet godvruchtig zullen bidden ter eer van de vyf heilige wonden van het dierbaer bloed van Onzen Heer Jezus Christus", "Hij gaf zijn leven voor de zijnen", "Mensch aenschouw Jezus Christus lyden", "Geloofd zy Jezus Christus Amen".

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol